Game changer
Attest.nu
Gräsroten
LiveArena
HockeyEttan
Arena cafe
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

Spelarintervju med hemvändaren Petter Runesson

Spelarintervju med hemvändaren Petter Runesson

12 June 2018
Som andre person ut i våra spelarintervjuer finner ni ingen mindre än hemvändaren Petter Runesson.

Hej Petter, hur känns det att vara tillbaka i Östersund igen?

Det känns kul att vara tillbaka i ÖIK. Trivdes kanon under mina tidigare år här och det känns lite som att komma hem.

 

Berätta lite om upplägget ni har nu under försäsongen.

Vi tränar 5 dagar i veckan där vi varierar styrka med kondition. Vi kör på fram till midsommar, sedan blir det sommarlov med egen träning innan vi återsamlas igen i slutet på juli.

 

Du har spelat i Vimmerby HC de två senaste säsongerna men också fått prova på spel i HockeyAllsvenskan med IK Oskarshamn nu i vintras, berätta lite om din tid i Småland.

Det har varit 2 bra år för mig. Kände att jag behövde ett miljöombyte när jag valde att flytta söderut för 2 år sedan. Jag har fått haft en stor roll i Vimmerby och känner att jag tagit kliv framåt och utvecklats under dessa två år. Så personligen har det varit två nyttiga år för mig. Var såklart skoj att jag fick testa på allsvenskan under några matcher också.

 

Vilka är dina styrkor och vad kommer du att bidra med på isen i vinter?

Jag vill bidra med ett hårt jobb och göra vad jag kan för att vi ska vinna matcher. Mina styrkor är i det offensiva spelet där jag gillar att hänga med i mycket anfall och ta mycket skott. Men jag är ju back så vill såklart spela stabilt och enkelt i det defensiva också.

 

Har du några speciella intressen utanför hockeyn?

Jag fick en dotter i november så mycket att den lediga tiden vill jag spendera med henne. Annars gillar jag att ta det lugnt och dricka kaffe. De senaste åren har det blivit en hel del trav som jag tycker är riktigt skoj, men utan någon vidare framgång.

 

Du kommer till fysen en morgon och ser att det står brottning på schemat, vem i laget tror du skulle vara den tuffaste motståndaren i ringen och varför?

Storumans stolthet Bjuhr. Han inger en hel del respekt med sin skräckfilmstatuerade arm, sen får jag väl villig erkänna att han är rätt bra tränad också.Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.