Attest.nu
Gräsroten
Game changer
HockeyEttan
LiveArena
Hockeypractice
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

Spelarintervju med publikfavoriten Elias Bjuhr

Spelarintervju med publikfavoriten Elias Bjuhr

17 June 2018
Nu är det dags för ytterligare en spelarintervju och denna gång med ingen mindre än Elias Bjuhr som återvänt till ÖIK!

Hej, först och främst, varmt välkommen tillbaka till Jämtland! Vad fick dig att komma ”hem” och spela för Östersunds IK igen?

Tackar tackar! Först å främst så har jag alltid trivts väldigt bra i Jämtland Jämtland jämnt å ständut.

Och sen så är det väl dags att växa upp litegrann och kanske rota sig lite. Det har blivit mycket flängande genom åren. Sen så vet jag att Östersunds IK kommer att nå fina framgångar och det tåget vill jag vara med på. 

 

Ni är mitt uppe i försäsongsträningen nu, hur är formen?

Formen känns bra faktiskt. Inte alltid en lek att sommarträna men det är något charmigt å kul att få grisa ner sig lite här under sommaren.

 

Sedan du senast spelade i Östersunds Arena så har du varit på utomlandsäventyr i Norge och Tyskland. Vad känner du att du tar med dig och vad har du utvecklat i spelet under dessa två säsonger? 

Under min tid i Lillehammer så utvecklade jag egentligen bara min vanliga spelstil ännu mer. Var den typiska rollspelaren framför mål men fick göra det mot lite tuffare motstånd. Sen i Tyskland så vart det något helt annat, där som en av de två importerna så krävdes det att man gjorde lite av allt så det var fruktansvärt kul att spela en hockey som man inte gjort på många år. Tex att ha pucken i andra områden än just framför kassen. 

 

Vi vet att det var många supportrar som blev väldigt glada när de läste att du var signad för kommande säsong. Varför tror du att just du har blivit en sådan publikfavorit här i ÖIK?

Jag tror att jag blivit populär bland dem för att jag visar känslorna jag känner helt enkelt och att jag brukar ibland kanske lite väl avslappnat bjuda på mig själv, för det är nog inte pga den tekniska och spelskickliga hockeyspelaren de gillar. 

 

Vad har du för målsättningar inför kommande säsong, både personliga och för laget? 

Mina personliga mål denna säsong är att göra personbästa. Stämmer allt så ska man ju likt vinet bara bli bättre med åren. 

Få fler spelare att göra personbästa och det ska jag locka fram ur dem har jag tänkt. 

Och väl när vi får alla att göra det så kan man gå hur långt som helst. 

 

Sista frågan som jag tror många funderar på, kommer vi att få se någon luftgitarr i Östersunds Arena i vinter?

Vet inte riktigt hur det blir med luftgitarren. Det kanske va där å då som Elias gjorde sånt.  Lite tips utifrån så kanske vi kan ta det till nästa nivå nu. 

 

 

 Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.