Andreas Söderberg klar för ÖIK!
Publicerad: 2023-06-11
Lagbygget
Lagbygget fortsätter med ännu ett nyförvärv på backsidan då Andreas Söderberg har skrivit på för ÖIK!

Andreas moderklubb heter Skellefteå AIK och efter sina juniorår i Västerbotten startade seniorkarriären i samma lag som han också senast kommer från spel med, HC Vita Hästen.
26-åringen går kommande säsong in på sitt sjunde år i HockeyAllsvenskan och utöver det har det också hunnits med en säsong i SHL med Timrå IK.
Totalt pratar vi om nästan 350 matcher i Sveriges två högsta ligor för den 194 centimeter långa och 95 kilo tunga backen.

På meritlistan finns kanske mest märkbart att Chicago Blackhawks draftade Andreas med sitt val i den femte rundan av 2014 års NHL-draft.
Dessutom finns två guldmedaljer i bagaget, en från segern i TV-pucken med sitt Västerbotten år 2011 samt en från uppflyttningen från HockeyAllsvenskan till SHL med HV71 år 2022.

Sportchef Per Tagesson säger så här om värvningen:

Med Andreas får vi in nyttig erfarenhet och tyngd. Han rör sig bra och täcker stora ytor i försvarszon samtidigt som han har ett tryggt spel med puck. Han kommer med det att bidra i spelet över hela banan.

Per Tagesson


Andreas själv kommenterar sitt nya klubbval på detta sätt:

Jag är väldigt förväntansfull inför kommande säsong. Det känns roligt att vara en del av ÖIK som är redo att ta nästa kliv som allsvenskt lag. Jag har bara hört bra saker om både klubben och Östersund som stad, vilket gör mig extra redo att dra igång säsongen.

Andreas Söderberg

Vi hälsar Andreas varmt välkommen till Jämtland och ÖIK!

Vi tackar också EAG Rental som presenterar lagbygget för säsongen 2023/2024!

Östersunds IK Charlie Andersson
Huvudsponsorer ÖIK
Guldsponsorer ÖIK