Press och media på ÖIKs hemmamatcher

Alla journalister, reportrar och fotografer måste ackreditera sig till ÖIK:s hemmamatcher i Östersund Arena. Presslegitimation och behörig uppdragsgivare krävs.

Ackreditering till ÖIKs matcher

All form av media måste ha ackreditering på våra matcher. 

Fyll i formuläret nedan senast 24 timmar innan match.


HockeyAllsvenskans fotograf har förtur till plats mellan båsen (rinkside vid mittlinjen), därefter är det först till kvarn (max 3 st per match). 

Det är viktigt att ni håller er till de regler som gäller på vår arena och respekterar de utrymmen där ni inte får vistas. Information kommer finnas på plats. 

Fotoplatser

 Det finns plats för tre fotografer mellan spelarbåsen vid rinkside. Du får inte beträda spelarbåsen, in- och utgång sker via gymmet. TV4 har företräde till ytan och kan belamras med tv-kameror och studio. 

OBS! Det är hjälmkrav på dessa platser. Fotografen ansvarar för att ta med egen hjälm.

Vill du fotografera från läktaren gör du det bäst vid gångarna på läktaren. Viktigt att du inte täcker sikten för publiken.

Alternativt att du tar kort från pressläktaren.

Regler för press & media

Ni hämtar er ackreditering som vanligt i biljettkuren utanför arenan. Ingång sker via huvudentrén där ni också visar upp er ackreditering.

Lämna tillbaka ackrediteringarna efter matchen! 

Ni är endast tillåtna att ta er ner till fotobåset via trappen på sektion A, ni rundar hörnet och går in via gymmet. Kontakta personal på plats för koden in till gymmet.

Efter match håller ni till i den ytan som är innan ni kommer in i gymmet. Där är en stor hall där ni håller eraintervjuer, jag kommer finnas på plats och hjälper er hämta dem ni vill intervjua från såväl hemma- som bortalag.

  • Ni får inte vistas rinkside. (Undantaget Peter Hedman som har speciell ackreditering från HockeyAllsvenskan)
  • Ni får inte beträda båsen eller omklädningsrummen, varken före, under eller efter matchen.

Dessa regler är uppsatta av SIF och inte något vi bestämt. För att ni som press och media ska få ackreditering och kunna fortsätta röra er som ni gör idag måste vi förhålla oss till dessa regler. 

Mediarättigheter

Samtliga HockeyAllsvenska matcher sänds live av TV4.

Liveexklusivitet TV4

TV4 har liveexklusivitet från och med det att spelare och ledare kommer in på arenan, ca 2 timmar före match, till 45 minuter efter matchslut.

Live övrig media

Före och efter de tidpunkterna i ovan punkt så är det öppet för övrig media att göra intervjuer med lagens tränare och spelare enligt klubbens gällande rutin för intervju med spelare och ledare. Vid träning matchdag gäller, för övriga media, klippbilder på sista 5 minuterna av träningen och intervju därefter. Ingen sändning av träningen som helhet.

Anmälan för ackreditering
Bild saknas