Fredric Jansson klar för ÖIK!
Publicerad: 2023-05-30
Lagbygget
Ännu en pusselbit till nästa säsongs lagbygge är lagd då vi kan presentera att Fredric Jansson har skrivit på för Östersunds IK!

Den 191 centimeter långa och 99 kilo tunga backen kommer senast från två säsonger med spel för Hudiksvalls HC i HockeyEttan.
Moderklubben heter Tyresö HK och efter ungdomstiden där spenderades junioråren i AIK, där Fredric har burit både ett "A" och ett "C" på bröstet för klubbens J20-lag.
Under sin sista säsong för AIK spelades även 22 matcher för A-laget i HockeyAllsvenskan.

Utöver sina matcher i HockeyAllsvenskan har 22-åringen även hunnit med över 110 matcher i HockeyEttan och går nu in på sin första ordinarie säsong i Sveriges näst högsta serie med ett rykande färskt ettårskontrakt med ÖIK!

Sportchef Per Tagesson säger så här om värvningen:

Fredric har vi haft koll på några säsonger och han har haft en fin utveckling. Har har bra storlek, är rörlig, i en bra ålder och har fortfarande stor potential till fortsatt utveckling. Vi tror att han kommer växa in i det allsvenska spelet snabbt och kunna bidra med sina styrkor även på den här nivån.

Per Tagesson

Fredric själv kommenterar sin nya klubbadress på följande vis:

Jag ser väldigt mycket fram emot kommande säsong. Jag vet att Östersund är en förening som vill framåt vilket jag också vill. Jag kommer att göra allt jag kan för att det ska bli en så rolig säsong som möjligt! Vi ses i vinter!

Fredric Jansson

Vi hälsar Fredric varmt välkommen till Jämtland och ÖIK!

Vi tackar också EAG Rental AB som presenterar lagbygget för säsongen 2023/2024!

Östersunds IK Charlie Andersson