Första nyförvärvet klart!
Publicerad: 2023-04-21
Lagbygget
Idag är vi väldigt glada att kunna presentera Daniel Öhrn in i truppen!

Vi kör ingen mjukstart bland nyförvärven utan går ut hårt med en riktigt tung värvning i form av Daniel Öhrn. 
Daniel kommer senast från spel i Tingsryd där han också fått anta kaptensrollen. Han har gedigen erfarenhet och kommer vara ett härligt tillskott i laget! 

Peter Hedman

Centerlinjen är en viktig del i ett lagbygge och därför känns det väldigt kul att kunna presentera Daniel som första nyförvärvet. Vi hade ett bra snack när han var här och hälsade på och det känns som rätt karaktär och en bra kille att få in i gruppen, sen spelar han såklart hockey på ett sätt som passar in hos oss. Han är en stark skridskoåkare, driver spel, är skicklig och bra på att hitta sina medspelare med luriga passningar. Han visade under play out att han är en ledare i viktiga matcher och det kommer vi behöva när vi nu går för att etablera oss i den här ligan. 

Per Tagesson, sportchef

Vi passade även på att ta ett litet snack med Daniel, håll tillgodo!


Välkommen till Östersund Daniel! Berätta hur valet föll på just ÖIK?

Tack så mycket. Jag ser en stor uppsida med Öik och tror att föreningen och laget har något bra på gång. Att vara nykomling i ligan är inte lätt, och nu när första året är avklarat känns det spännande att få vara med på etableringsfasen för klubben. 

Det är ju lite närmare hem för dig nu än Tingsryd, hur har din hockeyuppfostran varit i Timrå? 
Min hockeyfostran i Timrå var väldigt bra. Jag spelade där från mina första skär ända tills jag var 23 år. Jag har väldigt mycket att tacka Timrå Ik för den spelaren jag är idag. Jag har kvar många vänner i föreningen så jag följer dem tätt!



Du har en gedigen erfarenhet i ryggen med 9 säsonger i HockeyAllsvenskan om jag inte räknar fel och dessutom en sväng i Norge. Vad har din viktigaste lärdom varit?

Min viktigaste lärdom genom åren är att ödmjukheten och sammanhållningen i gruppen är det absolut viktigaste för lagets framgång. Vare sig man vinner eller förlorar måste man nollställa och jobba ännu hårdare för att bli bättre varje dag!

Tycker du att du blir bemött och betraktad annorlunda för att du är så rutinerad? Tänker både på och av isen samt i livet utanför ishallen
Oj vilken svår fråga, det är klart att jag känner att jag har mer respekt från spelare man mött mycket genom åren och folk kring ligan än under mina första år, men det är inget jag tänker så mycket på.



Taggen (Per Tagesson) beskriver dig som en ledare och att du inte minst visade upp de egenskaperna under det negativa kvalet, ser du dig själv som en ledande spelare? 

Det gör jag absolut. Jag trivs med ansvar och känner att jag växer av det. Jag försöker att alltid vara mig själv och göra allt jag kan för att laget ska gå så bra som möjligt. Jag har under stora delar av mitt hockeyliv, både som junior och senior haft en bokstav på bröstet och jag hoppas att det är ett kvitto på att jag är en bra ledare.



Vad ser du mest fram emot nästa säsong i ÖIK? 

Just nu ser jag mest fram emot att träffa alla nya lagkamrater. När vi kommer närmare säsongen ser jag fram emot att hjälpa klubben till en bra säsong. Vi ska ta ett steg till och utmana högre upp i tabellen. 

Och en mycket viktig fråga för alla våra kids, hur snabb är du ut ur omklädningsrummet efter match för att skriva autografer?

Haha, jag brukar faktiskt vara ganska långsam, men är det autografskrivning på gång får jag se till att vara lite snabbare. Det ska nog inte vara några problem!

Stort tack! 


Vi säger såklart varmt välkommen till Östersund och ÖIK till Daniel och vi längtar spänt till kommande säsong. 
Dessutom är vi väldigt glada att EAG Rental sponsrar lagbygget 23/24, det böjer vi på hatten för! 

Kommunikationsansvarig Maria Paulsson