Josef Ingman klar för ÖIK!
Publicerad: 2023-06-15
Lagbygget
Ännu en ny back tar plats i lagbygget för kommande säsong då Josef Ingman har kritat på för ett år i ÖIK-tröjan!

28-åringen från Örnsköldsvik kommer senast från spel med MoDo Hockey, som också är hans moderklubb.

Junioråren spenderades i moderklubbens regi och efter ett par år på andra sidan Atlanten har han nu spenderat sju säsonger i det svenska seriesystemet.

Under säsongen 2021/22 vände han tillbaka hem igen och som bekant var det just MoDo som blev HockeyAllsvenska mästare säsongen 2022/23 och tog klivet upp till SHL, där Josef bidrog med 28 poäng från sin backposition.

Med sammanlagt över 250 matcher i HockeyAllsvenskan och SHL är det ännu en rutinerad herre som kommer till ÖIK kommande säsong!

Sportchef Per Tagesson har detta att säga om nyförvärvet:

Josef har precis de egenskaper vi letat efter att få in på backsidan. Han är skicklig offensivt, säker defensivt, har bra tryck i skridskoåkningen och ger alltid sitt yttersta. Han hade en fantastisk utveckling säsongen som var i MoDo och vi tror att det finns ännu mer potential som han ska få möjlighet att släppa ut hos oss.

Per Tagesson

Josef själv säger så här om sin något sydliga flytt:

Det känns jätteroligt att få komma till en klubb som är otroligt familjär och omhändertagande. ÖIK siktar uppåt och vill framåt. Det är en resa som jag vill vara en del av.

Josef Ingman

Vi hälsar Josef varmt välkommen till Jämtland och ÖIK!

Glöm inte att säkra er plats i arenan till kommande säsong i HockeyAllsvenskan med ett säsongskort! Information om dessa hittar ni på www.ostersundik.com/sasongskort!

Vi tackar också EAG Rental som presenterar lagbygget för säsongen 2023/2024!

Östersunds IK Charlie Andersson
Huvudsponsorer ÖIK
Guldsponsorer ÖIK