Kjella kliver ner från bänken
Publicerad: 2023-03-23
Kjell-Åke Andersson har verkat i ÖIK som tränare i sex säsonger men nu har han valt att lämna uppdraget som tränare men kommer fortsätta stärka den sportsliga delen i ÖIK

Uppdraget vårt representationslag hade säsongen inför säsongen 22/23 var att hålla sig kvar i HockeyAllsvenskan det första kritiska året i ligan. Nu är uppdraget slutfört och vi tar nästa steg framåt.  

Kjell-Åke Andersson har varit huvudtränare i ÖIK under de sex senaste säsongerna, han har under den tiden varit helt eller delvis tjänstledig från sin tjänst som klubbchef. Han kommer återgå till den tjänsten och samtidigt stärka upp den sportsliga ledningen kring vårt elitlag.  Per Tagesson kommer fortsätta som deltidsanställd sportchef, han har även ett civilt arbete som han måste prioritera. Kjell-Åke Andersson kommer arbeta nära tränare och sportchef, på det viset stärker vi upp den sportsliga ledningen ytterligare. 


Målet för ÖIK är att fortsätta skriva jämtländsk hockeyhistoria genom att nå slutspel kommande säsong och där kommer Kjella fortsätta vara en viktig kugge.  Roger Forsberg, som anslöt till ledarstaben för elitlaget i januari, är kontrakterad även för kommande säsong. Ambitionen är att behålla övrig ledarstab kring elitlaget, men i dagsläget är det under förhandling. Förändringen är en del i en större omorganisation där vi avser utöka våra funktioner kring ekonomi, kommunikation, och marknad. Mer information om detta kommer. 


Kjella är för många ”Mr ÖIK” och kommer vara väldigt saknad i spelarbåset men vi är glada att få ha kvar Kjella i klubben. Stort tack för din enormt fina insats som tränare och lycka till i din ”nya” roll. 

För mig är Kjella väldigt tydlig, organiserad, envis och har ett jäkla driv. Samtidigt är Kjella en känslosam person som ser individen, inte bara spelaren. Dessutom är han en grymt dålig förlorare, haha

Linus Rotbakken, back i ÖIK 20/21 - 22/23

Kjella var en tränare som alltid såg människan bakom prestationen. Han fick mig att hitta glädjen till hockeyn igen. Vilket jag är oerhört tacksam över. Nog fan kunde det bränna till ibland, i rätt lägen! Hans styrka som tränare är enligt mig balansen mellan fokus på träning och match kontra det vanliga tugget i omklädningsrummet människor emellan, över en kaffe. 

Bobbo Petersson, back i ÖIK 22/23

Kjella har jag haft runt mig så länge jag kan minnas. Han har varit en fantastisk tränare och ledare under alla mina år här. En otroligt bra ledare men en ännu bättre människa! Han bryr sig om alla och ser alla. Jag vet ingen annan som brinner lika mycket för hockey som Kjella. Den tid han lagt ner på hockeyn och ÖIK är det få som kan förstå. Vi som haft möjligheten att ha honom som tränare vet alla vilken tid han lägger ner på detta, otroligt imponerande! 

August Hansson, back i ÖIK 15/16 - 22/23, samt alla ungdomsår 

För mig har Kjella betytt mycket under mina år här i Östersund. Han har varit en bidragande orsak till att både jag och min familj har trivts så bra här och att vi valt att stanna så pass många år som vi gjort. Han har alltid vetat vilka tillfällen man ska på med blåstället och inte, dvs när man ska vara on/off. Det är en tränare jag unnar all framgång han haft och det han tar sig an härnäst. 

David Westlund, back i ÖIK 17/18-22/23

Kommunikationsansvarig Maria Paulsson